Ik zit met een ei !

Soms zit alles tegen en voel je je rot. Dan lijkt school wel het verste van je gedachten... Als dat niet te lang duurt, is dat ook niet zo erg. Eén slechte toets maakt geen slecht jaar.

Maar misschien voel je je niet zomaar wat slecht, maar weet je echt niet hoe het verder moet. Niemand lijkt je te begrijpen of naar je te willen luisteren. En dan maak je er op school ook algauw een potje van...

Blijf niet zitten met je ei!

Een goede babbel met een vriend of vriendin kan wonderen doen! Voor sommige dingen kan je zeker bij je ouders terecht. Zij houden immers heel erg van jou. Voor andere dingen doe je dat misschien liever niet. En dat is normaal.

Op elke school werken ook mensen die naar je willen luisteren en je zullen proberen te helpen. Het zijn je leerkracht, de leerlingenbegeleider of de zorgleerkracht. Een overzichtje vind je op de scholenpagina.

Voor sommige leerlingen is dat niet de goede oplossing. Zij willen in vertrouwen over hun probleem kunnen praten. Daarvoor kan je onder andere bij je CLB-medewerker terecht. Door zijn of haar beroepsgeheim ben je ook zeker dat wat je vertelt tussen jou en de CLB-medewerker blijft.

Soms lucht een babbel héél erg op

Soms lucht een babbel héél erg op en hoeft er niets meer te gebeuren. Als praten onvoldoende is, bekijken we samen met jou welke hulp er nog bestaat.

De eerste stap zetten is niet makkelijk ! Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom kan je ook via de medewerkerspagina aan jouw CLB-medewerker een mailtje sturen.

Wil je anoniem een vraag stellen, dan kan je terecht op de CLB-chat . Op de chatpagina vind je niet alleen de CLB-chat maar ook andere organisaties die je via de chat kunnen helpen.

 

chatlogo5

feedback